Kako da pametno trošite novac pri organizaciji velikog događaja

03.12.2014  |  Komentari: 0

Događaji za veliki broj gostiju zahtevaju i ogroman budžet, bilo da je reč o svadbenom veselju ili velikoj proslavi vaše kompanije. Veliki broj gostiju neminovno će uticati na cenu, ali uz dobru odrganizaciju i planiranje možete značajno da smanjite svoje izdatke, a da događaj i dalje bude za pamćenje. Razmislite samo koliko se hrane baci posle svakog događaja, a sve to zbog straha da neće biti dovoljno i da ćemo se osramotiti pred gostima. Ipak, gotovo polovina budžeta kod velikih događaja ode upravo na hranu i piće, bez obzira na sve ostale stavke koje takođe nisu jeftine. A sva bačena hrana je vaš bačen novac.

 

Utvrdite broj zvanica

 

S obzirom na to da vam najviše novca treba za hranu i piće, najvažnije je da precizirate broj zvanica. Nikada nećete moći da odredite tačan broj kod velikih događaja, ali je bitno da ono „od do“ bude u što manjem opsegu. Ne želite da naručite hranu za 200 ljudi po sistemu „bolje da ima“, a da se na vašem dogašaju pojavi 160 zvanica. Ne radi se o malo novca.

 

Ketering

 

Kada ste utvrdili broj zvanica možete preći na izbor ketering agencije i na pregovaranje sa njima. Budite pažljivi i detaljni prilikom ovoga i nemojte bez razmišljanja prihvatiti predlog da se za hranu pobrine osoblje objekta u kojem ćete organizovati vaš događaj. To što ste zadovoljni njihovim prostorom i uslovima koje su vam ponudili u vezi sa cenom nikako ne znači da imaju i kvalitetnju kuhinju.

ketering za događaj


Saslušajte ponude kompanija koje se bave keteringom i vidite šta je najbolje za vas na osnovu uslova koje vam daju. Cena ne mora da bude jedini parametar prilikom biranja. I skluplja ketering agencija može da se ispostavi kao jeftinije rešenje, ako dobro kreira meni i izabere prave stvari.


Naravno, ako ste se odlučili da organizujete događaj, to radite zbog gostiju i dragih ljudi, pa ni ne pomišljajte da uštedite servirajući najjeftiniju hranu. Trik je u tome da izaberete pravu količinu i da uz pomoć ljudi koji se bave keteringom donesete pravu odluku o tome šta servirati. Jeftiniji sastojak nekada može dati više hrane. Primera radi, piletina je jeftinija od svinjetine, ali i sa njom možete napraviti izvrsno jelo. Tu do izražaja dolazi iskustvo i umeće ljudi iz ketering agencije.
Uz ovakav pristup možete napraviti događaj koji će biti pristojan i lep, a da vas ne košta čitavo bogatstvo. Umerenost jeste vrlina.


Bilo koju vrstu događaja da organizujete, mi vam možemo pomoći u tome. Naše slatke i slane zalogaje možete pogledati ovde. Ketering Lav vam je na raspolaganju.

 

Komentari (0)